Intervju med Anders Östman

Vem är du yrkesmässigt?

Jag kör eget numera och har flertalet e-handelssajter. Har tidigare jobbat bland annat som e-commerce manager på parelle.se.

Hur skaffar jag nya kunder? Vad är viktigast att tänka på?

Du måste tänka på att få rätt trafik till din site, det vill säga de personer som vill, eller kanske i framtiden kommer att handla dina varor om du driver ehandel. Ska du annonsera tänk ett steg längre och fundera på om ditt budskap är relevant för besökarna. Använder du Adwords, kolla vilka sökningar i Google analytics som du säljer bäst på.

Hur ska jag tänka för att få relevant trafik till min sajt?

Börja med att optimera din site (onsite ) så dina sidor blir tydliga. Dvs ha korrekta rubriker, underrubriker, titel på sidan och givetvis en grym meta beskrivning. Tänk på att dina internlänkar ska vara relevanta för sökningarna du vill få. Kolla in dina urls så att de är korrekta och inte innehåller massa konstiga tecken som till exempel ‘%&?=)(/&%€#. Unik text på din sida är viktigt så kopiera aldrig någon annans text.

Vad karaktäriserar en bra köpprocess? Hur ser jag till att kunden slutför köp?

Du måste vara tydlig. Blir kunderna det minsta osäkra är det stor risk att de inte slutför sitt köp. Gå igenom din köpprocess flera gånger och se om den är 100% tydlig för kunden. Be dina vänner som inte har koll på din site att testa köpprocessen.

Om jag har många kunder som påbörjar ett köp men avbryter det, vad ska jag tänka på då?

Du måste hitta anledningen till varför de inte slutför sitt köp. Du kan ha för otydlig information på dessa sidor. Försök att bara få med det som är mest relevant. Testa dig fram med olika budskap till dina kunder och mät resultatet. Google Analytics hjälper dig med det mesta här.

Vad är dina absolut bästa tips för att öka intäkterna på en ehandelsajt?

Tänk inte bara ett köp, tänk flera köp. Får du dina kunder helt galet nöjda när de handlar, lovar jag att de kommer tillbaka. Tänk att du börjar tjäna pengar på dina kunder vid deras tredje köp. Lyckas du med det kommer det att gå bra.

Vad är dina absolut bästa tips för att öka intäkterna på en affiliatesajt?

Driv trafik till din sida och de besökare som är intresserade av det dina affiliatespartner säljer.

Har du några ‘words of wisdom’ till deltagarna som denna vecka ska skaffa sitt första sälj?

Hitta ett behov på marknaden där du ser att du har chans att agera. Copy with pride om du hittar något som är grymt och som du tror kan fungera. Räkna med att lägga ner sjukt mycket tid på ditt projekt och var uthållig om du ser potential.

Skriv ett svar