Intervju med Christer Bengtsson från Binero

Vem är du?

Hej! Christer Bengtsson heter jag och jobbar på Sveriges vänligaste och, tycker vi själva, bästa webbhotell Binero. På Binero jobbar jag med marknadsföringen tillsammans med VD Anders Aleborg. Mycket handlar om att finnas där kunderna är och prata med dem, om att ge matnyttig och rolig information via blogg.binero.se, men också om samarbeten och ibland rena marknadsföringskampanjer.

Vad är Binero?

Binero webbhotell erbjuder delad hosting och domäner, bl.a. registrerar vi .se-domäner än något annat svenskt företag. Vår ambition är att vara det vänligaste webbhotellet, bl.a. genom grym support, generösa webbhotellpaket och avtal. Internetworld har valt Binero till Sveriges bästa webbhotell under de två senaste årstesterna och vi jobbar hårt för att hålla oss på den nivån.

Varför stöttar Binero Startitup?

En del i Bineros tillväxt är att så många unga företagare ser möjligheter på nätet, och för lite pengar vill få den senaste tekniken. En virtuell ekonomi håller på att ersätta den gamla fysiska i Sverige, och entreprenörsföretaget Binero som fortfarande leds av vår grundare Anders Aleborg stöttar mer än gärna unga företag, vare sig det är 24hoursbusinesscamp, sociala medieträffar eller andra sammanhang.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer domän?

När man väljer domän ska man tänka på att namnet bör vara identiskt med företagsnamnet. Man bör också tänka på vilken marknad man riktar sig till. En .SE-domän favoriseras lite av Google vid sökningar som görs i Sverige. Namnet bör vara kort och enkelt att komma ihåg, och helst ha en enkel stavning så att folk kan komma ihåg den och tipsa sina vänner om sajten.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer webbhotell?

Det viktigaste hos ett webbhotell är supporten. Alla har problem med sin sajt ibland, då måste det finnas en support som kan hjälpa rimligt fort. Det måste också vara ett webbhotell med en kontrollpanel som du kan använda för det du vill göra. Om webbhotellet sen har vänliga villkor i form av avsaknad av bindningstider är det väldigt bra. Det är annars lätt att ta ett billigt abonnemang som låser fast dig i åratal utan att kanske ge allt det som du kan tänkas behöva när din verksamhet växer. Därför har vi valt att tillåta obegränsat antal webbplatser i varje konto, obegränsat antal e-postadresser och dessutom rejält med både utrymme och trafik.

Hur fungerar 1 click installer?

Du loggar in i din kontrollpanel och väljer Verktyg-OneClick Installer-Installera ny applikation. Välj den domän eller subdomän (namn före domännamnet t.ex. blogg.binero.se) du vill installera på. Sedan väljer du bland världens vanligaste bloggverktyg WordPress, världens kanske vanligaste e-handel OsCommerce samt Joomla och MediaWiki. En stor mängd ytterligare applikationer kommer att tillföras här så småningom.

Väljer du ”Avancerad installation” så kan du välja att installera din applikation på en undermapp, alltså binero.se/blogg t.ex., du kan även välja databaslösenord själv. Hela installationsproceduren och en film- samt text-skola för WordPress finns här.

Binero.se/support innehåller närmare 500 FAQ/Guidesidor, där många är relevanta för er t.ex. hur man uppdaterar sin WordPress-installation.

One-click-installationen av WordPress är på engelska, vill du ändra till svenska så gör du såhär.

Det rekommenderas att du installerar någon cachefunktion för att få snabbast möjliga WordPress-sida, det är ett av väldigt många WordPress-tips på vår blogg.binero.se.

Kan man installera forum på sin hemsida hos Binero?

Javisst, det finns gott om plugins till WordPress till exempel.

Har du något tips eller avslutande ord till deltagarna?

Ha roligt med det ni gör. Överarbeta inte er webbsida, för mycket funktionalitet kan hindra kunden från att hitta vägen till ett köp. Dessutom gör det sajten långsammare. Och läs alla tips om e-handel vi skrivit på blogg.binero.se!

Skriv ett svar