Marlena: Följ din egen väg!

Jag var en riktig karriärist. Gick ut Handelshögskolan och jobbade som flashig konsult som reste business class, bodde på 5-stjärniga hotell runtom i världen och snackade varumärkesstrategi med ledningsgrupper. Jag älskade det. Ett tag i alla fall men efter några år började en tanke infinna sig, nämligen “is this it?”.

För fyra år sedan sade jag upp mig för att jag ville leva ett fritt liv på mina villkor. Vid det laget hade jag insett att min bild av entreprenörskap var förlegad. En företagare behövde inte vara en 50-årig, snickelisnackelig man i kostym och framgång behövde inte mätas i antal anställda och omsättning. Det fanns en annan typ av entreprenör, en annan typ av entreprenörskap och jag som aldrig hade tänkt tanken att bli egen företagare hittade plötsligt lusten att starta eget.

Jag har inte haft ett startkapital till något av mina företag, jag har saknat erfarenhet inom branscher jag valt att starta företag i, jag har aldrig haft en anställd (och vill helst inte ha någon heller), jag har aldrig jobbat mer än en 40h vecka, jag har inte kontroll på allt och jag undviker att sitta på kontor.

Jag har fått kunder att köpa mina idéer innan själva produkten eller tjänsten ens existerar i verkligheten, jag har lärt mig om nya branscher, jag har outsourcat och tagit in frilans när min kompetens inom ett område saknas, jag har börjat tycka att min tid är viktigare än pengar, jag har fokuserat på de viktigaste arbetsuppgifterna samt försökt ta bort alla tidskrävande uppgifter och jag har jobbat över min laptop från paradisstränder runtom i världen.

Under dessa fyra år har jag mött mycket skepticism. Personer som flinat åt mig och sagt att jag lever i en fantasivärld då entreprenörskap handlar om blod, svett och tårar. Sedan har jag också mött en hel del likasinnade som, liksom jag, valt en annan entreprenörskapsbana för att den helt enkelt passar oss bättre.  Poängen är att det går att göra på båda sätten! Du måste bara känna efter vad som är rätt för dig. Följa din egna väg.

Startitup är lite summan av kardemumman för mig. Vi har utvecklat ett material och koncept som bygger på några av de viktigaste lärdomarna och erfarenheterna jag har samlat på mig. För nu vill jag visa alla exakt hur sjukt lätt det kan vara att starta företag. Utan något startkapital, förkunskaper, nätverk och framförallt – utan att arbeta sönder dig. För det går visst! Om du bara är öppen att tänka lite annorlunda än alla andra.

Att starta företag på internet är dessutom väldigt rättvist. Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej, gammal eller ung eller var du bor. Det spelar ingen roll vem du är, för på nätet syns bara vad du gör. Är du peppad kommer du att få fantastiska resultat förr eller senare, är du lat kommer du få resultat därefter. Man har ingen att skylla på – allt är upp till en själv. Och glöm för allt i världen inte att ha kul! Det är härligt att förverkliga och testa sina idéer! Och det är lätt!

Fokusera på att lösa uppgifterna, fråga varandra i facebookgruppen och peppa varandra ända in i mål. Jag och alla experter finns också tillgängliga under sommaren för frågor.

Välkommen till Startitup! Nu kör vi!

×

Kommentering är avstängd.