Marlena: “Gör absolut inte allt själv!”

En av myterna när det kommer till entreprenörskap är att du måste arbeta ihjäl dig och ha kontroll på allt. Jag håller helt enkelt inte med om det.

Jag tycker istället att du ska fokusera på det du är bäst på och ta hjälp av andra för sådant du är mindre bra på. Eller helt enkelt ta in hjälp för de delar som du tycker är tråkiga och göra mer av de roliga bitarna. Outsourcing (låta andra företag ta hand om vissa delar i ditt företag) är något som många förknippar med stora företag. Grejen är att du kan göra det som enmansföretagare också. Inte bara kan, utan bör. Enligt mig i alla fall.

Idag finns det flera sajter på nätet där du kan hitta frilansare från hela världen som kan hjälpa dig inom allt från programmering och design till att vara dina virtuella assistenter / sekreterare. På sajten Fiverr kostar till exempel alla tjänster 5 dollar – allt från oseriösa saker som att fixa en Facebook flickvän för en vecka till att få hjälp med grafiska loggor, photoshop, programmering, texter & översättning etc. Kvalitén är såklart varierande men kan vara värt att testa. På sajter som Odesk, Elance, Freelancer hittar man oftast bättre kvalité, till ett högre men fortfarande riktigt bra pris.

Min kompis Morgan berättar närmare om det tankesättet i sitt 6 min klipp: Rätt hjälp till rätt pris – kolla gärna in det! Det sammanfattar egentligen allt jag ville ha sagt i detta inlägg. Varför du ska pyssla med outsourcing, vad du kan vinna på det, hur du går tillväga och hur du ser till att få bra kvalité på det du köper.

Några tips på sajter där du kan outsourca:
Fiverr
99designs
Odesk
Freelancer
Elance

 

×

Kommentering är avstängd.