Marlenas bästa produktivitetstips

Jag har nämnt det innan, jag är ett produktivitetsfreak. Jag gillar att hitta smartare sätt att jobba så att jag får mer gjort på kortare tid. Anledningen är enkel; jag är hellre ledig än jobbar med onödiga saker.

Jag har mina små trix för mig. Allt från arbetsmetoder till mjukvaror/program som hjälper mig att skära ner tiden. Även om det handlar om att endast spara en minut så adderar minuterna snabbt ihop sig om det är en sak du gör flera gånger om dagen, varje dag. Så kommer jag på sätt att plocka bort tidstjuvar, stora som små, så gör jag det.

I mitt sista inlägg vill jag därför dela med mig av några av mina bästa produktivitetstips:

- Listor. Mitt bästa tips är egentligen att kvällen innan skriva ner de 6 viktigaste sakerna du ska göra nästa dag, rangordna dem med det viktigaste först och det minst viktiga sist och sedan beta av listan i turordning. På det sättet ser du till att du alltid gör det viktigaste (och inte det roligaste) först. För att hålla koll på dina arbetsuppgifter så kan du t.ex använda Todoist. I Todoist kan du enkelt skapa olika projekt, lista att-göra punkter, schemalägga påminnelser och rangordna listor efter prioriteringsordning. På givet datum poppar påminnelser upp om dagens fokus upp.

- Läs Timothy Ferriss bok 4 timmars arbetsvecka om du inte gjort det än. Det var bland annat Ferriss som fick mig att bli en kronisk mötesundvikare. Här skriver jag mer om varför jag undviker möten och hur jag gör: Mötesundvikande

- Pomodorotekniken använder jag en hel del för att hålla uppe tempot. Kör jag 10 pomodoros på en dag, vilket motsvarar 5 timmars jobb, så hinner jag lika mycket som på en vanlig arbetsdag. Här har jag skrivit mer om Pomodorotekniken.

- När jag ska maila många kontakter samma mail, även med unik information (t.ex när jag skickade ut en unik Adwordskod till alla Startitupdeltagare) använder jag Mailchimp. Kan vara lite klurigt till en början men de har en superbra support och det är värt att sätta sig in i det om du mailar mycket!

- För att skriva mail snabbare använder jag mjukvaran Autohotkey (TextExpander för MAC). Här skriver jag om det på Entreprenör24

- För att marknadsföra mina blogginlägg på Facebook och Twitter använder jag Twitterfeed som sköter det automatiskt åt mig. När jag skriver ett blogginlägg länkas det automatiskt ut på mitt Facebook och Twitterkonto.

Jag har såklart massa andra knep för mig också men jag stannar här denna gång. Några fler tips hittar ni dock i min produktivitetsfilm nedan och min gratisbok Såhär kan du också starta företag.

Tack för mig! Det har varit sjukt kul att göra den kursen med er och jag önskar er all lycka i ert fortsatta entreprenörskap! Det är nu det roliga börjar!

Kram!
Marlena

×

Kommentering är avstängd.