Olika sätt att tjäna pengar på

Olika sätt att tjäna pengar på
Det vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg, är via annonser av olika slag. Affiliatenäverk och Google AdSense är de mest populära lösningarna. De är lätta att använda och kombinerar varandra på ett bra sätt.

Men det finns också andra sätt att tjäna pengar på. Dels finns det andra sätt att fixa annonser på, och dels kan du få intäkter från andra håll. Du kan få betalt för att skriva, för att göra videoklipp eller varför inte via sponsorer?

I de förgående kapitlen har jag gått igenom saker att tänka på inför att börja tjäna pengar på din blogg. Nu är det dags att gå över till det rent praktiska och stega igenom olika alternativ för att dra in pengar.

Det vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg är att ha annonser. Som jag skrev här ovan är de två mest populära lösningarna Google AdSense respektive affiliatenäverk.

AdSense är väldigt smidigt eftersom det sköter sig självt genom att plocka ut annonser baserade på innehållet på sidan. Affiliatenäverk låter dig välja och vraka mellan olika annonsörer. Tillsammans utgör dessa lösningar en bra kombination.

Tailsweep säljer per visningar
Men det finns så klart en hel del andra möjligheter. En tjänst värd att titta på är Tailsweep, som är ett annonsnätverk som har riktat in sig på att sälja annonser på svenska bloggar. Det fina med Tailsweep är att de säljer annonser per visningar, till skillnad mot affiliatenätverk och AdSense där du som regel får betalt per klick eller provision på försäljningar dina läsare genererar.

Hos Tailsweep får du istället ett antal kronor per tusen annonsvisningar. Priset varierar kraftigt beroende på annonsör. Om du har många besökare kan Tailsweep genererar en hel del pengar åt dig. Tjänsten är dock inte öppen för vem som helst, utan du får skicka in en ansökan om att få vara med i nätverket.

Du måste alltså ha en schysst blogg som de tror att de kan sälja annonser på. Ta därför inte kontakt med dem förrän du har byggt upp en bra grund. De kommer inte att vara intresserade av en nystartad blogg med fem publicerade poster och tio dagliga besökare.

Andra intäktskällor
I de kommande kapitlen går jag som sagt igenom olika alternativ för att tjäna pengar på din blogg. Jag kommer bland annat skriva om hur du kan få betalt för att blogga om specifika produkter och tjänster, och jag kommer tipsa om hur du kan få pengar från dina läsare.

Vidare går det att tjäna pengar på videoklipp, om du brukar spela in sådana och lägga upp på bloggen. Du får även lära dig hur du kan skapa och sälja en e-bok inom ditt ämne. Det kan faktiskt bli en god passiv inkomst; när e-boken väl är klar kan den bara ligga och bli såld om och om igen.

Men som sagt – annonser på bloggen är det mest använda och det är det som du ska satsa på från början. Det bästa du kan göra är att ha så många inkomstkällor som möjligt, så att du inte lägger alla äggen i samma korg. Sprid riskerna, för vissa månader kommer någon källa att dippa och inte ge dig något.

Artikeln är ett utdrag ur e-boken Tjäna pengar på din blogg, författad av yrkesbloggaren Tommy k Johansson på blogg.tkj.se. Boken kan just nu köpas till ett rabatterat pris för Startitupare! Här hittar du boken: http://blogg.tkj.se/r/startituptjanapengarbok

×

Kommentering är avstängd.