Vi har gjort det själva. Startat ett företag på ett sommarlov, fått det att flyga, känna den motiverande känslan av att lyckas åstadkomma något helt själv. Nu vill vi få många andra att få uppleva samma sak. Tio veckor, ett sommarlov och sedan har man kommit igång med sitt entreprenörskap. Det behöver inte vara svårare än så!

Startitup är en digital och gratis sommarkurs där man får ett epost en gång per vecka i 10 veckor med en eller flera uppgifter tillsammans med videoföreläsningar, textguider och rådgivning. Tanken är att om man gör dessa uppgifter så har man en betaversion av sitt företag igång efter dessa 10 veckor. Uppgifterna tar ca 5-10 h / vecka och deltagarna behöver inga förkunskaper.

 

Om Marlena & Anton

Marlena Batist gick ut marknadsföringsutbildningen på Handelshögskolan i Stockholm, blev varumärkesstrateg på konsultbyrån LynxEye och valde efter fyra år som konsult att bli entreprenör. Bloggar om entreprenörskap för tidningen Passion for Business, föreläser och frilansar som affärs- och varumärkskonsult. Driver även flera företag och sajter, bland annat Kvinnoliv.se och Strangelogic.se. Gav nyligen ut boken “Så här kan du också starta företag” som distribueras till gymnasieelever i stora delar av Sverige.

Anton Johansson började blogga som niondeklassare och fick sedermera genom just sin blogg ett jobb på Twingly som affärsutvecklare två år senare. Jobbat på Getupdated med sökmotormarknadsföring, startat ehandelsföretaget Headler och hamnade nyligen på en hedrande 56e plats på tidningen Internetworlds lista över det digitala Sveriges mest kreativa personer. Är en av Sveriges mest anlitade talare om entreprenörskap, digitala trender och sociala medier och syns ofta som expert i TV4 Nyhetsmorgon. Är modulledare på Hyper Island-utbildningen för ehandel och anordnar varje sommar TEDxAlmedalen under Almedalsveckan.